Novinky
x

Novinky

Francouzská zahrada na talíři V Zátiší 

v podání michelinského šéfkuchaře Pascal Favre d´Anne

od večera 12. do 15. září 2017 

 

 

MENU

doprovázené víny přímo z regiony Anjou, které ještě umocní unikátní gastronomický zážitek 

 

Teplá kachní játra foie gras, červená řepa, pomerančové máslo
Saumur Grande Cuvée Brut, Domaine Grenelle

 ***

Mořský vlk, špenát, krevetový bujón
Sancerre 2013, Domaine Pierre Prieur

 ***

Uzený mořský ďas, houby, lanýžový vinaigrette
Savennieres Chamboureau 2009, Domaine FL

 ***

Pečený holub, ravioly plněné stehýnky, karotka s citrónovým konfitem
Anjou Rouge 2011, Chateau de la Guimoniere

 ***

Crémet d’Anjou, šéfkuchařův ovocný kompot
Touraine Rosé, methode traditionnelle, Joel Delaunay

*** 

Quernon d’ardoise  - speciální dezert s modrou čokoládou
Coteaux du Layon 4 villages, Domaine FL

 

6 chodů menu: 1 590 Kč | vína: 990 Kč

5 chodů menu: 1 490 Kč | vína: 890 Kč

4 chody menu: 1 390 Kč | vína: 790 Kč

 

 Výhodu Zátiší clubu - "každé druhé menu na náš účet" lze uplatnit na tuto akci pouze v rámci oběda.

 

 

 

 

  

Kreativita a um šéfkuchaře se pozná podle jeho práce se zeleninou. Ta totiž nabízí neomezené množství variací,

kombinací a způsobu úpravy. Žádná jiná surovina není tak všestranná. Své o tom ví šéfkuchařská hvězda,

která navštíví podzimní Prahu a bude hostovat v restauraci V Zátiší.

 

Francouzský šéfkuchař Pascal Favre d’Anne v přípravě zeleniny dosáhl takového mistrovství,

že ho inspektoři prestižního průvodce Gault & Millau zvolili Novým talentem 2008.

Dva roky poté, co si otevřel se svou manželkou Mathilde restauraci Le Favre d’Anne v Angers v regionu Anjou,

získal michelinskou hvězdu. V roce 2014 odjel na rok do zahraničí.

Hledal nové inspirace v Mongolsku, Číně, Vietnamu, Thajsku a Jižní Africe, které ho obohatili svou kulinářskou kulturou.

Jednotlivé druhy kombinuje ve vizuálně i chuťově atraktivní chody, které oslovují i milovníky masa.  

 

    

 

 

V Zátiší Mlýnec Bellevue Žofín Garden Zátiší Club
foto foto foto